cosmetics.jpg

Chemische Peelings

Bij aphrodite Clinic kunt u terecht voor chemische peeling behandelingen. Dit zijn behandelingen waarbij de huid wordt behandeld met een chemische peeling. Deze chemische peelings werkt aan een versnelde celdeling waarbij de huid gestimuleerd wordt zich veel sneller te vernieuwen en waardoor uw huid weer zal gaan stralen. Wij werken momenteel met de peelings van Lira, Skintech en mesoestetic. De drie merken zijn ontworpen door cosmetische en medische specialisten die zich dagelijks bezighouden met de verbetering van de peelings om u als consument de beste kwaliteit te kunnen aanbieden. De chemische peelings zijn dan wel op basis van zuren, maar toch natuurlijk van aard. Ze hebben de mogelijkheid om huidopbouwend te werk te gaan en veranderen de huidige structuur van de huid in een sterkere en frissere huid. Doordat de huid zichzelf moet herstellen ervaart u een totale boost en de glow die met huidverzorgingsproducten niet haalbaar zijn.

 

Indicaties

 • Acne

 • Littekens

 • Grauwe en futloze huid

 • Grove porien

 • Oppervlakkige pigmentvlekken

 • Melasma (zwangerschapsmasker)

 

Voor en tijdens de behandeling

Voor de behandeling mag u 6 weken niet onder de directe zon of zonnebank zijn geweest.

Tijdens de behandeling


Uw huid wordt voor de behandeling gereinigd met een gezichtsgel en gedesinfecteerd met een tonic. Hierna voeren wij waar nodig een dieptereiniging bij u uit waarbij alle puistjes, pustels en mee-eters verwijderd worden. Enkele puistjes zullen wij inprikken met een steriele naald, hier voelt u nauwelijks iets van. Het uitknijpen kan wel als vervelend ervaren worden. Nadat uw huid oppervlakkig en diep gereinigd is zullen wij de gewenste peeling aanbrengen. Tijdens de behandeling krijgt u als het ware een vloeistof over uw gelaat die branderig kan aanvoelen. Deze laten wij inwerken en neutraliseren wij indien nodig. Na de behandeling krijgt u nog aansluitende crèmes en een zon bescherming factor 50.

Na de behandeling

Na de behandeling is het belangrijk dat u zich goed beschermt tegen de zon. Wij adviseren tenminste tot 6 weken gebruik te maken van een factor 50. Vaak op de dag van de behandeling voelt de huid nog erg warm aan, terwijl de dagen erna de huid erg strak aan zal voelen. Hierbij kunnen er ook kleurverschillen ontstaan, waarnaar u zult merken dat uw huid schilferig begint te worden. U zult voor ongeveer 3 dagen vervellen. Hierbij is het belangrijk uw huid goed te blijven voeden met een hydraterende crème en niet aan de velletjes te zitten. Vaak als u trekt aan de vellen, kunt u pigmentverschuivingen veroorzaken in uw huid. Voor verschillende indicaties kunt u een aantal behandelingen nemen, maar voor het beste resultaat adviseren wij u een kuur aan van 3 tot 6 behandelingen.

Welke peelings?

Wij werken bij Aphrodite Clinic met verschillende chemische peeling van Lira, Skintech en Mesoestetic. De peelings waar wij mee werken en de eigenschappen zijn:

 • Lactic clear peeling

 • De lactic clear is een chemische peeling die voornamelijk bestaat uit melkzuur. Het melkzuur in deze peeling heeft een oplichtende eigenschap en wordt regelmatig gebruikt bij pigmentverschuivingen of om de huid een opfrisbeurt te geven.

 • Sal pulp peeling

 • De sal pulp peeling is een peeling op basis van salicylzuur en pulp extracten. Bij een vette of acnehuid is deze peeling erg geschikt doordat het keratolytisch werkt op het huidoppervlak en bijdraagt aan de betere opname van ingrediënten.

 • Jessner peeling

 • Voor acne is deze peeling zeer geschikt omdat de bestanddelen van verschillende zuren een erg positieve invloed heeft op de ontstekingen. Tevens werkt de peeling goed als huid vernieuwend/ huid verfrissend en heeft de peeling een goede werking op pigmentatieproblemen.

 • Trichloorazijn (TCA) peeling

De beste eigenschap van deze peeling is het dat deze peeling het huidoppervlak erg goed kan egaliseren. Dus indicaties zoals acnerimpels, grove poriën, rimpels en pigmentatie zijn erg goed te behandelen middels deze peeling.

Acasiastraat 36A, Wijchen

© 2020 All right reserved © Aphrodite Clinic

NVH:520354

KP: 39105256988

AGB ZORGVERLENER: 90108528

AGB PRAKTIJK: 90066604

VvAA: 260995

KVK: 73546186