cosmetics.jpg

Vasculaire Behandeling

Bij Aphrodite Clinic kunt u ook terecht voor laservaatbehandelingen. Middels de Nd:Yag 1064nm laser kunnen wij ontsierende vaten op het gelaat (couperose) en benen (spataders) veilig behandelen. Tevens kunt u verschillende vaatindicaties bij ons laten behandelen met de GentleMaxPro. Enkele voorbeelden zijn: spider naevi’s, vasculair lakes en Angioma Senilis. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een coagulatiebehandeling met de Sterex Euroblend. Hierbij branden we alle vaatjes handmatig geleidelijk middels coagulatie.

Voorbereiding

Ten minste 6 weken voor de behandeling mag uw huid niet blootgesteld zijn aan de directe zon of zonnebank. Voor de behandeling geen huidproducten aanbrengen.

Intake

Allereerst is het belangrijk om u tijdens de intake te leren kennen en een persoonlijk behandelplan voor u op te stellen. Wij zullen u eerst vragen hoe wij u van dienst kunnen zijn en of u al een eerdere ervaring heeft met couperose/spataderbehandelingen. Daarna vragen wij u algemene informatie over uw gezondheid. Het is belangrijk dat u aangeeft wat eventueel een rol kan spelen op de behandeling, omdat verschillende factoren een laservaatbehandeling kan beïnvloeden. Om uw privacy te waarborgen zullen wij nooit uw privégegevens zonder uw toestemming met derden delen. Nadat we alle algemene informatie hebben verzameld gaan wij kijken naar wat wij voor u kunnen betekenen en wat uw verwachtingen zijn van de laservaatbehandelingen. Het is altijd belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en daarin zullen wij u zo goed mogelijk in proberen te steunen. Na de intake vindt er een korte screening plaats en mag u het informed consent tekenen. Dit toestemmingsformulier controleert of alles duidelijk en besproken is. Na de intake kunt u ervoor kiezen om een afspraak te maken voor een vaatbehandeling. (Wanneer u tijdens het maken van een afspraak aangeeft dat u ook meteen behandeld wilt worden is dit natuurlijk ook mogelijk).

Tijdens de behandeling

De GentleMaxPro zendt tijdens de behandeling een lichtstraal uit die geabsorbeerd wordt door de rode kleurstof in het bloed. Tijdens de behandeling ontstaat er warmte welke afgegeven wordt aan de vaatwanden. Dit proces zorgt ervoor dat de vaatwanden krimpen en aan elkaar plakken. Het lichaam ruimt de beschadigde vaten zelf op. Tijdens de behandeling kunt u pijn ervaren. Dit is slechts tijdens de behandeling, na de behandeling voelt u matig tot niets.

 

Bij de behandelingen met de Sterex Euroblend prikken wij met een miniscuul naaldje in de vaatjes en zetten wij hier stroom op. De vaatjes zullen gecoaguleerd worden en het lichaam ruimt de restvaten zelf op.

Na de behandeling

Het is belangrijk dat u het behandelend gebied niet blootstelt aan de zon of zonnebank voor tenminste 6 weken. Gebruik ook een factor 50. Direct na de behandeling niet het behandelend gebied blootstellen aan warmte. Goed koelen met een koelpack of koelende gels. Eindresultaat is volledig te zien na 1-2 maanden. Voor het beste resultaat raden wij u aan om steunkousen te dragen na de behandeling. Gemiddeld zijn er 1-3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Welke huidtype?

Huidtype 1 t/m 4 komt in aanmerking voor deze behandeling. De vaten moeten rood of paarsgekleurd zijn en cosmetisch storend zijn. Bij medische indicaties kan er niet met de laser behandeld worden zonder verwijzing van de veneroloog. Huidtype 5&6 kunnen behandeld worden met de Sterex Euroblend, maar moeten goed afstemmen over de risico’s na de behandeling (Post inflammatoire hyperpigmentatie).

Acasiastraat 36A, Wijchen

© 2020 All right reserved © Aphrodite Clinic

NVH:520354

KP: 39105256988

AGB ZORGVERLENER: 90108528

AGB PRAKTIJK: 90066604

VvAA: 260995

KVK: 73546186