cosmetics.jpg

Laserontharing

 

 

Bij Ahprodite Clinic bent u meer dan welkom voor laserontharingsbehandelingen met de GentleMaxPro. Wij hebben gekozen voor deze laser middels eerdere praktijkervaringen en zijn er zeker van overtuigd dat de GentleMaxPro laser de ultieme oplossing is bij overbeharing. De GentleMaxPro is ontworpen door Candela en bevat 2 erg belangrijke lasergolflentes; namelijk de Alexandrite 755nm en de Nd:Yag 1064nm laser. Deze combinatie zorgt ervoor dat elke huidtype veilig behandeld kan worden en maakt laserontharing voor iedereen mogelijk! Hieronder zullen wij u stap voor stap uitleggen wat u kunt verwachten van de laserontharingsbehandeling met de GentleMaxPro laser.

 

Waarom GentleMaxPro voor laserontharing

Op de markt zijn velen verschillende laserontharingssytemen, waardoor de consument vaak door de bomen het bos niet zien. Helaas zien wij regelmatig dat veel mensen ontevreden zijn over de laserontharingsbehandelingen die zij elders hebben ervaren. Wij zijn ervan overtuigd dat goede behandelingen alleen uitgevoerd kunnen worden door ervaren specialisten en geschikt apparatuur. De Gentlemaxpro werkt middels de stamptechniek. Hiermee wordt er als het ware de laserstralen per gedeelte direct in de haarzakjes geschoten. De laserstralen creëren een warmte van ongeveer 65 graden zodat de haarzakjes met een haartje in de actieve groeifase per direct vernietigd wordt. Dit systeem is beter dan de inmotion techniek (waarbij warmte verspreid wordt) omdat de warmte niet opgebouwd hoeft te worden en het haarzakje direct de warmte krijgt die het nodig heeft om vernietigd te worden. Middels de twee verschillende golflengtes is onze laser in staat om verschillende haardieptes te behandelen en alle huidtypes te behandelen. De alexandrite wordt gebruikt voor huidtype 1-4 en de Nd:Yag voor huidtype 5 & 6. Bij ons ziet u dus ook vanaf de eerste behandeling al een verschil van ongeveer 85% omdat alle haartjes in de actieve (anagene) groeifase direct wordt vernietigd. Hierna wachten wij af op weer een hoog aantal haren zodat u tijdens de behandeling meer effect kunt halen. Bij andere technieken wordt er in de meeste gevallen gewerkt met onjuiste golflengtes of niet voldoende warmte waardoor het resultaat ook op zich laat wachten. Bij ons heeft u door deze techniek in de meeste gevallen dan ook slechts 3-6 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Voorbereiding

U mag 6 weken voor de behandeling niet blootgesteld zijn aan de zon of zonnebank. Het is belangrijk dat u ook geen zongebruinde huid heeft, omdat dit de behandeling kan beïnvloeden. Een dag voor de behandeling mag u het te behandelen lichaamsdeel scheren. Voor de behandeling geen huidproducten aanbrengen.

Intake

Allereerst is het belangrijk om u tijdens de intake te leren kennen en een persoonlijk behandelplan voor u op te stellen. Wij zullen u eerst vragen hoe wij u van dienst kunnen zijn en of u al een eerdere ervaring heeft met laserontharing. Daarna vragen wij u algemene informatie over uw gezondheid. Het is belangrijk dat u aangeeft wat eventueel een rol kan spelen op de behandeling, omdat verschillende factoren een laserontharingsbehandeling kan beïnvloeden. Om uw privacy te waarborgen zullen wij nooit uw privégegevens zonder uw toestemming met derden delen. Nadat we alle algemene informatie hebben verzameld gaan wij kijken naar wat wij voor u kunnen betekenen en wat uw verwachtingen zijn van de laserontharingsbehandelingen. Het is altijd belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en daarin zullen wij u zo goed mogelijk in proberen te steunen. Na de intake vindt er een korte screening plaats en mag u het informed consent tekenen. Dit toestemmingsformulier controleert of alles duidelijk en besproken is. Na de intake kunt u ervoor kiezen om een afspraak te maken voor laserontharing. (Wanneer u tijdens het maken van een afspraak aangeeft dat u ook meteen behandeld wilt worden is dit natuurlijk ook mogelijk).

Voorbereiding behandeling

Ter voorbereiding van de behandeling adviseren wij u om een dag van tevoren te scheren. Scheren is erg belangrijk omdat bij ongeschoren haartjes er ook en energie verloren gaat aan het haartje boven de huid, terwijl het beste resultaat geleverd wordt wanneer de totale hoeveelheid energie in het haarzakje terecht komt om het haarzakje te kunnen vernietigen. Voor de behandeling is het prettig als u geen crèmes of deo gebruikt op het te behandelend gebied. Wat wellicht de belangrijkste voorbereiding is voor een GentleMaxPro laserbehandeling is dat u 6 weken voor de behandeling niet actief heeft gezond of gebruik heeft gemaakt van de zonnebank. Tijdens de behandelperiode mag u dus ook niet zonnen, dus houdt u hier rekening mee. Op een gebruinde huid laseren wij niet en pigmentverschuivingen na een laserbehandeling door overmatig zonnen zijn op eigen risico. Het is belangrijk dat u de adviezen volgt van uw specialist omdat u altijd risico’s heeft om ongewenste bijwerkingen zoals verbrandingen en pigmentverschuivingen.

Tijdens de behandeling

Voor de behandeling reinigen wij de huid indien dit nodig is en tekenen wij het te behandelen gebied af. Dit doen wij om geen stukken te vergeten en geconcentreerd te kunnen werken. Nadat wij alles hebben afgetekend zetten wij de laser aan en bepalen wij de stand van de behandeling op de kleur en dikte van uw ongewenste haren, maar ook uw huidtype. Hierna krijgt u een beschermende bril die u zeker niet mag afdoen tijdens de behandeling. De laser waarmee wij werken is een klasse 4 laser, wat inhoudt dat u tot aan ernstige oogbeschadigingen kunt oplopen zonder een beschermende bril. Ook zetten wij onze rookafzuiger TBH BF10 op het te behandelen deel, om schadelijke stoffen direct uit de behandelkamer te krijgen, zodat u geen schadelijke stoffen inademt. Wanneer alles gereed staat starten wij met de behandeling. Tijdens de behandeling ervaart u een prik die weg moet trekken nadat wij niet meer schieten met de laser. Brand de plek nog erg na, geef dit dan aan. Een laserontharingsbehandeling met de GentleMaxPro laser kan 10 minuten tot 3 uur duren. De tijd zit in de grootte van het gebied. Een gelaat duurt ongeveer 10 minuten terwijl hele benen vaak al een uur tijd in beslag neemt. Houd hier dus rekening mee mocht u een strakke planning hebben.

Pijn

Tijdens de behandeling is het mogelijk dat u pijn ervaart. Wij merken in praktijk dat voornamelijk de GentleMaxPro laserontharingsbehandeling pijnlijk kan zijn bij dikke en donkere haren. Gelukkig is het alleen op het moment dat de laser schiet een pijn te ervaren, dus wanneer u pauzes ertussendoor wilt is dit zeker mogelijk. De behandeling is over het algemeen erg goed vol te houden, maar mocht het niet gaan dan kunt u dit gerust aangeven zodat wij een oplossing voor u kunnen vinden. Om de huid te beschermen en de pijn te verminderen maakt de GentleMaxPro laser gebruik van een uniek coolingsysteem middels cryogeengas. Deze gas verdoofd de huid waarna u de laser minder goed voelt. Tijdens de behandeling zelf kunt u pijn ervaren maar het is belangrijk dat u na de behandeling niks meer voelt. Wanneer u toch wat voelt is het belangrijk dat u dit aangeeft zodat wij uw huid goed kunnen afkoelen. Dit komt enkele keren voor en is niks om bang voor te zijn, maar wel belangrijk om een goede nazorg op te volgen.

Na de behandeling

Na de behandeling is het belangrijk dat u niet actief zont en uzelf beschermt tegen de zon met een factor 50 om pigmentverschuivingen te voorkomen. Ook is het raadzaam om 4-5 dagen na de behandeling het gebied koel te houden omdat de warmte in de huid nog uit de huid moet. Vermijd na de behandeling dus actief sporten, sauna’s, hete douches en thermoleggings. Na ongeveer 2-3 weken na de behandeling ziet u de eerste resultaten van de behandeling. Vaak ziet u al een verschil van 80% vermindering van het haar. Na 4-6 weken groeien er nieuwe haartjes die wij dan opnieuw vernietigen. Dit proces herhalen wij totdat u geen nieuwe haartjes meer heeft. Vaak rond de 2e en 3e behandeling kunt u veel haargroei ervaren, maar hierna zult u merken dat u erg weinig haargroei heeft. U mag niet epileren of harsen op het behandeld gebied, alleen scheren mocht dit nodig zijn. Na 6 tot 10 weken wordt u verwacht voor de volgende behandeling.

Hoeveel behandelingen

Over het algemeen zijn 3 tot 6 behandelingen gemiddeld voldoende om een mooi resultaat te behalen. We spreken dan van een permanente haarreductie van minimaal 85%. In enkele gevallen zijn er meer behandelingen nodig door bijvoorbeeld hormonen of eerdere ervaringen met andere ontharingslasers.

Welke huidtype

Met de GentleMaxPro laser zijn wij in staat u te behandelen met de Alexandrite of de Nd:Yag laser. De Alexandrite 755nm laser is geschikt voor huidtype 1 tot 4. De Nd:Yag 1064nm laser is geschikt voor huidtype 5 en 6. In enkele gevallen wordt de Nd:Yag laser ook gebruikt bij andere huidtypes omdat deze golflengte dieper gaat en diepliggende haren beter kunnen bereiken. Elke huidtype kan dus door ons behandeld worden, mits er sprake is van donkergekleurde haren. Blonde, grijze, witte en rode haren bevatten niet het pigment waar de laser op werkt en zal u dus nooit het gewenste resultaat kunnen aanbieden.

Wanneer kunt u niet behandeld worden?

Tijdens de zwangerschap komt u niet in aanmerking voor een laserbehandeling. Mocht u tijdens de behandelingen zwanger raken, geef dit op tijd aan zodat de behandelingen gestaakt worden tot na de bevallingen. Ook kinderen onder de 16 jaar (behalve medische indicaties voor gelaat met verwijsbrief van de arts) worden geadviseerd om te wachten met de behandelingen.

Acasiastraat 36A, Wijchen

© 2020 All right reserved © Aphrodite Clinic

NVH:520354

KP: 39105256988

AGB ZORGVERLENER: 90108528

AGB PRAKTIJK: 90066604

VvAA: 260995

KVK: 73546186