Meest gestelde vragen laserontharing

 • Hoeveel behandelingen zijn er nodig? Uit de praktijk blijkt dat de meeste mensen na 3 tot 6 behandelingen het gewenstere resultaat behalen. In enkele gevallen en voornamelijk in het gelaat moet dit proces vaker herhaald worden.

 • Zal ik voor altijd haarloos zijn? Er wordt veel geadverteerd dat laserontharing 100% garant staat voor permanent haarvernietiging, echter is dit nooit mogelijk. Alle haren die tijdens de behandeling in de actieve haargroeifase zit worden direct vernietigd. Enkele haarzakjes zullen niet actief zijn tijdens onze behandeling en kunnen niet door de laser vernietigd worden. In de praktijk ervaren wij een permanente haarreductie van 80 tot 90 procent van het totale aantal haarzakjes. (Doorklik)

 • Is laserontharing pijnloos? Laserontharing is niet pijnloos omdat er gewerkt wordt met een laser die tot 80 graden Celsius verwarmd. Voor ieder individu is de pijngrens verschillend, in enkele gevallen wordt er gewerkt met tussenpauzes om zodoende meer comfort te creëren. Maar over het algemeen kunnen de meeste cliënten de behandeling goed doorstaan.

 • Krijg ik door mijn zwangerschap alle haargroei terug? Enkele haarzakjes zullen niet actief zijn tijdens de behandelingen, ook zullen deze niet vernietigd worden. Zwangerschap hormonen kunnen deze haarzakjes activeren hierdoor is het mogelijk om enkele haartjes terug te krijgen maar dit zal nooit zoveel zijn als voorheen (80 tot 90 % permanente haarreductie blijft u behouden).

 • Kan ik laseren tijdens de zomer? Dit is mogelijk, alleen mag de huid die gelaserd wordt niet gebruind worden. En dient er SPF 50 dagelijks gebruikt te worden.

 • Kan ik een donkere huid laseren? Dit is mogelijk, omdat wij gebruik van een Nd YAG 1064nm laser. Deze laser heeft een langere golflengte en brengt minder schade aan de oppervlakte van de huid. Hierdoor kunnen wij de donkere huid veilig behandelen.

 • Kan ik mijn grijze/ witte/ rode haren vernietigen? Middels de laser is het niet mogelijk omdat het lasersysteem reageert op pigment in het haartje. Deze haren hebben geen pigment en er zal daardoor ook geen reactie volgen. Dikke grijze, witte of rode haren kunnen wij behandelen met een ander systeem, namelijk elektrisch epileren.

 • Krijg ik de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar? Bij een aanvullende zorgverzekering kan het gelaat in aanmerking komen voor een vergoeding. Raadpleeg uw polis voor de voorwaarden.

 • Is het mogelijk om donsharen te vernietigen? Zolang er donker pigment in het haartje zit is het mogelijk om deze haren te vernietigen. U moet er wel rekening mee houden dat dit proces meer behandelingen vergt. Ons systeem is wel in de mogelijkheid om donsharen te vernietigen omdat wij op een hele korte pulsduur (3ms) kunnen werken en hierdoor wordt er meer warmte in een kortere tijd gecreëerd om deze haren aan te pakken.

 • Moet ik scheren voor de behandeling? Wij raden dit sterk aan omdat we met een hoeveelheid energie werken die geabsorbeerd wordt door het pigment van het haartje. Wanneer er niet geschoren is, verliezen wij een gedeelte van de energie aan de oppervlakte of hebben wij kans op verbrandingen. Epileren is niet toegestaan omdat er anders geen reactie is om het haarzakje.

 • Is er een minimumleeftijd voor laserontharing? Bij Aphrodite Clinic behandelen wij vanaf 16 jaar met een verplichte voogd of toestemmingsformulier. Na 18 jaar is de voogd niet meer verplicht. De hoofdreden waarom wij niet behandelen onder de 16 jaar is om teleurstelling te voorkomen. Hormonale wisselingen kunnen het resultaat sterk beïnvloeden. Onder de 16 jaar kunnen wij in overleg met doktersverwijzing behandelen, houd er wel rekening mee dat ook in dit geval hormonale wisselingen invloed kunnen hebben op het resultaat.

Acasiastraat 36A, Wijchen

© 2020 All right reserved © Aphrodite Clinic

NVH:520354

KP: 39105256988

AGB ZORGVERLENER: 90108528

AGB PRAKTIJK: 90066604

VvAA: 260995

KVK: 73546186