cosmetics.jpg

Microneedling

Bij Aphrodite Clinic kunt u door onze Huidtherapeuten micro-needling behandelingen laten uitvoeren. Tijdens deze behandeling wordt er met een speciale pen zeer fijne naaldjes in de huid gestempeld. Middels deze dunne prikjes zullen we kleine kanaaltjes ontstaan in de huid. Voedingsstoffen zoals bijvoorbeeld hyaluronzuur (huideigen vochtbinders) worden doormiddel van de kanaaltjes extra goed opgenomen. Tegelijkertijd stimuleert de behandeling ook de aanmaak van collageen en elastine in de huid. Hiermee is het mogelijk verschillende huidaandoeningen aan te pakken.

Indicaties

  • (Acne)littekens

  • Zonbeschadigde huid

  • Grove poriën of grove huidstructuur

  • Melasma (zwangerschapsmasker)

  • Rimpels en fijne lijnen

  • Cellulitis

  • Striae (striemen)

  • Pigmentatie

  • Verschillende afwijkingen in de huidstructuur

Voorbereiding

Voor de behandeling is het belangrijk dat u 4 weken niet onder de zonnebank of directe zon bent geweest. Ook mag u geen actieve acne hebben om de kans op infecties te verkleinen. Bij actieve acne kunt u ervoor kiezen om eerst dieptereinigingbehandelingen uit te laten voeren

Tijdens de behandeling

Allereerst wordt de huid gereinigd en ontsmet om infecties te voorkomen. Tijdens de behandeling krijgt u een serum (aansluitend op uw indicatie) over de huid, waarna de naaldjes het serum in de huid stampt. De pen wordt met gelijkmatig in banen over de huid getrokken om zo ieder plekje op de huid te bereiken. De diepte van de naald kan verschillen van 1 tot 3mm. Tijdens de behandeling kunt u pijn ervaren.

Na de behandeling

Na de behandeling ziet uw huid er rood uit. Deze roodheid blijft vaak tot enkele dagen, die geschild kunnen gaan met een vervelreactie van de huid. Ook kan er sprake zijn van kleine ontstekingen, puntbloedingen en blauwe plekken. Deze zijn niet gevaarlijk en trekken vanzelf bij. De huid heeft tijd nodig om te herstellen en om collageen en elastine aan te maken. In kuurverband kan het resultaat verhoogd worden. Het is belangrijk om uw huid na de behandeling goed koel te houden en tegelijkertijd te beschermen tegen de zon met een factor 50.

Acasiastraat 36A, Wijchen

© 2020 All right reserved © Aphrodite Clinic

NVH:520354

KP: 39105256988

AGB ZORGVERLENER: 90108528

AGB PRAKTIJK: 90066604

VvAA: 260995

KVK: 73546186